Training track

Metaverse Network Engineer

Maak kennis met de wereld van netwerken en systemen via een individueel leertraject. Het traject bestaat uit zelfstudie afgewisseld met technische coaching en career coaching en bereidt je voor op een job als junior network engineer. ‍ Schrijf je nu in voor ons infomoment op 7 april en kom er alles over te weten tijdens een interactieve sessie.
Samen met onze partners willen we een nog interactievere en boeiendere leerervaring creëren. Daarom lanceren wij als eerste een trainingstraject met deze interactieve methode. Nieuwsgierig? Ontdek hoe virtual reality een toegevoegde waarde kan zijn in jouw carrièreswitch!
Hybride
3 maanden
Inschrijvingsformulier

Schrijf je in voor onze wachtlijst en krijg een uitnodiging voor de volgende track

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Inleiding

Welkom bij onze opleiding over de Metaverse! Ben je gefascineerd door virtual reality, augmented reality en andere meeslepende technologieën? Wil je deel uitmaken van het bouwen van de volgende generatie digitale ervaringen? Zo ja, dan is onze opleiding tot netwerkingenieur in de Metaverse de perfecte kans voor jou!

De Metaverse is een concept dat de laatste jaren aan kracht heeft gewonnen, nu de technologie zich in een ongekend tempo blijft ontwikkelen. Het verwijst naar een gedeelde virtuele ruimte die ontstaat door de samenkomst van fysieke en virtuele realiteit. Het is een plaats waar mensen met elkaar en met digitale objecten kunnen communiceren op een manier die de grens tussen de echte en de virtuele wereld doet vervagen.

Leren in de Metaverse

De metaverse heeft het potentieel heeft om de bestaande uitdagingen op het gebied van onderwijs en opleiding op afstand aan te pakken. Door een virtuele dimensie toe te voegen aan ons online trainingstraject, kan je trainers (hun avatars) ontmoeten, met hen communiceren en persoonlijke interactie behouden. Je zal ook regelmatig op een bepaald tijdstip in de virtuele ruimte afspreken, voor opvolging, coaching of om meer uitleg vragen aan de trainer.

Naast onze technische focus bieden we ook careercoaching en soft skills trainingen aan. Waarom? Metaverse-avatars ondersteunen bij het aanleren van belangrijke vaardigheden, zoals communicatie, teamwerk, klantenservice en andere people-skills. We zullen een specifieke applicatie genaamd 'Bodyswaps' gebruiken om de mogelijkheid te bieden om een rollenspel met avatars te doen. Dankzij additionele spraakherkenning kun je een gesprek voeren dat zeer nauw aansluit bij een "echt" gesprek zoals bijvoorbeeld: je toekomstige sollicitatiegesprek.

Geïnteresseerd in onze inzichten over de impact van de metaverse op leren? Lees snel meer hierover in onze blog.

Jouw track

Nadat je de infosessie hebt gevolgd, bespreken we je persoonlijk leerpad: heb je al ervaring in IT? Waarom wil je je carrière switchen naar netwerken? Wats je toekomstige jobgoal? Samen met onze career coach en technische coach wordt een leerpad uitgestippeld op basis van jouw noden en doelstellingen. En daarna is de volgende stap eenvoudig: aan de slag!

Jouw leerpadzal zo ingedeeld worden dat je de nodige vaardigheden en kennis zal verkrijgen om junior netwerkingenieur te worden. Je begint je reis met het bestuderen van erkende cursussen van gerenommeerde marktleiders op het gebied van netwerken zoals Cisco. Je krijgt toegang tot ons studieportaal met daarin leermateriaal, presentaties en praktische tutorials. Ondertussen begeleiden onze ervaren instructeurs jou via praktijkgerichte oefeningen die je zullen helpen de nodige vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van netwerk design, troubleshooting en optimalisatie. Je leert ook over de security uitdagingen die komen kijken bij het bouwen en beheren van een virtuele wereld, en hoe u best praktijk kunt implementeren om gebruikers en data veilig te houden.

Het doel

Aan het einde van deze training ben je uitgerust met de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een uitdagende rol als junior netwerk engineer op je te nemen. Dus als je klaar bent om de volgende stap in je carrière te zetten en een netwerk engineer in de Metaverse te worden, meld je dan nu aan voor onze training en maak je klaar om je onder te dompelen in de toekomst van technologie!

Interesse in deze training track?

Ben je klaar voor een nieuwe professionele uitdaging en wil je je talent omzetten in een IT-carrière?
Schrijf je in
Reviews

Echte verhalen van ClimIT'ers

Fenny W.
Java Developer

Clim IT heeft me geholpen om de verantwoordelijkheden, de kennis en de vaardigheden die ik nodig heb om een carrière in cloud computing te starten beter te begrijpen. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en ClimIT bood een geschikt studieprogramma en training voor beginners zoals ik.

Stefaan Verdeyen
Network & security engineer

ClimIT gaf me de kans om via een opleidingsprogramma bijkomende certificaten te behalen. Ik voel me gemotiveerd en ben ervan overtuigd dat dit zeker zijn vruchten zal afwerpen in mijn carrière.

Joeri Van den Broeck
Network Engineer

Verandering is altijd moeilijk, vooral na de hele coronapandemie. Maar wie niet durft te veranderen blijft stil. Doe wat je altijd al hebt willen doen en durf de stap te zetten. ClimIt steunt en gelooft in verandering en daar ben ik heel dankbaar voor!

Tom Van Brugghe
Java Developer

Ik heb voor ClimIT gekozen vanwege hun opleiding en begeleiding. Na een intensieve en leerzame periode ben ik klaar voor mijn eerste baan.