Gezocht: Business Unit Manager

“Create new careers”

ClimIT is een Tech Career Center, actief in het reskillen en upskillen van ITtalent via leertrajecten op maat.

“Taking the next step”, niet zomaar een tagline: van mensen die een carrièreswitch naar IT willen maken tot IT’ers die vastzitten in hun rol of functie en willen doorgroeien, we kijken naar de volgende stap in hun carrière. We brengen in kaart wat er nodig is, maken een technisch leerpad, bieden technische coaching en werken aan de soft skills die nodig zijn in de nieuwe rol. Met als doel: aan de slag gaan bij een van onze klanten of partners. We streven steeds naar een oplossing op maat, de ideale match voor de klant om hun doelstellingen te bereiken. Op deze manier helpt ClimIT ook bedrijven met hun groei en kunnen zij rekenen op een alternatief instroomkanaal van tech talent.

Onze ambitie is er eentje met maatschappelijke impact: wij geloven dat mensen en hun capaciteiten de onderscheidende factor is in onze digitale wereld en investeren daarom in divers talent.

Wil jij de drijvende kracht zijn achter deze missie?

Als Business Unit Manager heb je de dagelijkse leiding van ClimIT en je bent ook verantwoordelijk voor de volledige P&L. Je toont een sterke visie en weet deze over te brengen naar je team. Tegelijkertijd heb je een breed takenpakket en ben je in staat om een aantal ballen tegelijk in de lucht te houden.

Jouw belangrijkste taak is het doen groeien van de organisatie. Om deze groei te realiseren, ga je elke dag actief aan de slag om ClimIT in de markt te zetten.  Je zoekt naar nieuwe leads door middel van prospectie en netwerking. Je onderhoudt ook contacten met bestaande klanten en ontdekt nieuwe opportuniteiten. Je gebruikt marketingacties om naamsbekendheid te creëren en zoekt naar alternatieve manieren om de missie van ClimIT te doen slagen. Je bent een echte ambassadeur zowel naar de kandidaten, consultants als klanten.

Dit doe je niet alleen: jouw strategische keuzes en plannen bespreek je met een businesscoach, die jou ondersteunt in zaken zoals budgetplanning, en is een klankbord voor al je vragen. Je bent eindverantwoordelijke en rapporteert per kwartaal aan de Raad Van Bestuur. Je durft initiatieven te nemen om met een vernieuwend idee, concept of product de ambitieuze doelstellingen te behalen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de interne teamwerking en ondersteun je de talentmanager en technische coach in hun opdracht. Samen met de talent development manager ga je constant op zoek naar kandidaten die hun carrière over een andere boeg willen gooien en iets willen doen in IT.  Je analyseert mee hun loopbaannoden en je voert gesprekken met de potentiële kandidaten die graag een nieuwe wending willen geven aan hun carrière. Dit is belangrijk om mee te nemen in je contact met de werkgevers: je zal een belangrijke schakel zijn tussen de kandidaat en de werkgever.

Jouw belangrijkste taken  

Talenten, motivatie, hard skills, soft skills,... Allemaal aspecten die steeds belangrijker worden in de zoektocht naar een nieuwe job. Overtuigd dat mensen en hun talent het verschil kunnen maken in een professionele context, ga je samen met ons op zoek naar nieuwe samenwerkingen: 

 • Je denkt mee na over de lange termijn strategieën en nieuwe initiatieven om ClimIT te doen groeien en zorgt dat deze worden uitgerold.
 • Je brengt nieuwe klanten in kaart en bouwt een lange termijnrelatie op. Je houdt je op dagdagelijkse basis met het zoeken van nieuwe klanten en opportuniteiten, prospectie, coldcalling, netwerkevents,...
 • Je beheert de relaties met de klanten en met de consultants: je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de consultant bij de klant en geeft actief vorm aan initiatieven om een duurzame samenwerking te realiseren.
 • Je denkt mee na over de rol van marketing in HR (denk aan employer branding, social media kanalen, onderhouden van de website, advertenties,..)  
 • Je biedt ondersteuning bij het sollicitatietraject van potentiële kandidaten: screening van cv’s, telefonische sollicitatiegesprekken, referentiechecks afnemen, afspraken plannen, ...
 • Je zorgt voor de coaching en ontwikkeling van de eigen medewerkers.

Wie zoeken we?

Omdat ClimIT vertrekt vanuit de overtuiging dat het draait om mensen en hun capaciteiten, lijsten we ook graag enkele capaciteiten op waarvan we geloven dat deze jou zullen helpen om succesvol te worden in deze rol:

 • Ondernemingszin: je staat te springen om je te smijten en ervoor te zorgen dat ClimIT nog verder groeit. Je hebt bij voorkeurenkele jaren ervaring in de consultancy of rekruteringssector of in het managen van een commerciële afdeling met een eigen P&L.
 • Je hebt oog voor opportuniteiten binnen de IT markt en je doet graag sales: van het zoeken naar een eerste contact tot de onderhandelingsfase. Je neemt graag initiatief en je wordt gedreven door het closen van een deal.
 • Je kan zelfstandig en autonoom werken: je ziet werk, zet doelstellingen en neemt de nodige stappen om deze te voltooien. Je bent plichtsbewust en voelt je verantwoordelijk voor je werk en de business.
 • Je bent veerkrachtig en flexibel: je laat je niet snel uit het veld slaan en gaat constructief te werk als het even tegenzit.
 • Je bent een plantrekker met hands-on mentaliteit en durft ook jouw ideeën en visie naar voren te brengen. Collega’s omschrijven jou vaak als een doener, iemand met daadkracht.
 • Timemanagement & planning zijn zaken die voor jou als natuurlijk komen, waardoor je efficiënt kan werken.
 • Je brengt een warme menselijke approach mee in een IT omgeving. Een positieve mindset en empathie zijn typerende woorden voor jou. Sociale interacties en contacten geven je energie!

Dat klinkt misschien nog wat algemeen, daarom laten we je graag kennismaken met een typische werkweek:  

Maandag: De week starten doen we op kantoor. Samen met de businesscoach bespreek je de operations, gevolgd door een weekly meeting met het hele team. Daarna lunch je samen met collega’s en trainees. Om de namiddag terug op gang te trappen, heb je een kennismakinggesprek met een potentiële klant. De rest van de dag spendeer je je tijd aan prospects en leads opvolgen.

Dinsdag: Vandaag ligt de focus op sales: je gaat op zoek naar specifieke klanten in regio Limburg voor een trainee en een nieuwe werkomgeving voor een consultant wiens project afloopt binnenkort. Hiervoor ga je actief op zoek en leg je contacten. Tussendoor maak je tijd voor een commercieel voorstel uit te werken voor een prospect.

Woensdag: Fullhouse op kantoor: vandaag hebben de trainees een opleidingsdag en meeting met de technical coach en talent manager. Je zoekt verbinding met het team en gebruikt dit voor je salesacties succesvol op te zetten.

Donderdag: Je start de dag van thuis met een 121 coaching met de talent manager. Daarna ga je de baan op voor een bezoek van een bestaande klant. In de wagen gebruik je jouw tijd om enkele consultants op te bellen die vragen hadden. In de late namiddag staat er nog een lokaal netwerk event gepland.

Vrijdag: Wekelijks bekijk je de marketing doelstellingen en plan je de nodige acties om ClimIT nog meer in de kijker te zetten. Daarna heeft de talentmanager je gevraagd om een kandidaat in de laatste fase van het sollicitatieproces te ontmoeten. Achteraf check je even in met HR rond het loonvoorstel en het inplannen van een nieuwe indiensttreding. Op het einde van de dag, blik je terug op je week en bezorg je een weekreflectie aan je businesscoach. Maandag vormt dit de leidraad voor de 121. En dan nu, weekend! 😊

Waarom wil je deze kans niet missen?

ClimIT bestaat deze zomer 3 jaar en heeft inmiddels meer dan 75 mensen kunnen verder helpen aan een volgende stap in hun carrière. We engageren ons om steeds op maat te werken waardoor we steeds duurzame tewerkstellingen realiseren met onze ClimIT’ers.  

Wat nog meer?

 • We zijn een jong, ambitieus bedrijf met een sterke missie en maatschappelijke waarde. Je krijgt de kans om mee te bouwen aan een jong bedrijf en zelf mee te groeien
 • Je hebt veel vrijheid om je werk zelf te organiseren
 • Je maakt deel uit van de Kompose groep, een groeiende community van verschillende organisaties en expertisedomeinen.  
 • Naast een sectorgericht loon en mooie extralegale voordelen zoals een wagen en tankaart, een gsm met abonnement, maaltijd- en ecocheques, 12 ADV dagen en groeps- en hospitalisatieverzekering, bouwen we ook graag aan jouw toekomst en de kans om jouw carrière vorm te geven.

Helemaal jouw ding?

Herken jij jezelf in dit profiel en ben je klaar om een belangrijke rol te spelen in de groei van ClimIT? Stuur je cv en motivatiebrief dan naar info@climit.be.

Elien Van Asch
7/8/2024