Switch je carrière in de metaverse

Samen met onze partners willen we een nog interactievere en boeiendere leerervaring creëren. Daarom lanceren wij als eerste een trainingstraject met deze interactieve methode. Nieuwsgierig? Ontdek hoe virtual reality een toegevoegde waarde kan zijn in jouw carrièreswitch!

I want to apply
Switch naar network engineer
Maak kennis met de wereld van netwerken en systemen via een individueel leertraject. Het traject bestaat uit zelfstudie afgewisseld met technische coaching en career coaching en bereidt je voor op een job als junior network engineer.

Schrijf je nu in voor ons infomoment op 7 april en kom er alles over te weten tijdens een interactieve sessie.
Voltijds beschikbaar voor 3 maanden (26/4 - 4/8)
Hybride mix tussen zelfstudie en on-site in Leuven
Meld je aan voor de infosessie op 7/4 (10u)

Ontdek alle
informatie tijdens onze infosessie

De infosessie is volledig vrijblijvend en gratis. Wij gebruiken uw gegevens niet voor spam.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Inleiding

Welkom bij onze opleiding over de Metaverse! Ben je gefascineerd door virtual reality, augmented reality en andere meeslepende technologieën? Wil je deel uitmaken van het bouwen van de volgende generatie digitale ervaringen? Zo ja, dan is onze opleiding tot netwerkingenieur in de Metaverse de perfecte kans voor jou!

De Metaverse is een concept dat de laatste jaren aan kracht heeft gewonnen, nu de technologie zich in een ongekend tempo blijft ontwikkelen. Het verwijst naar een gedeelde virtuele ruimte die ontstaat door de samenkomst van fysieke en virtuele realiteit. Het is een plaats waar mensen met elkaar en met digitale objecten kunnen communiceren op een manier die de grens tussen de echte en de virtuele wereld doet vervagen.

Leren in de Metaverse

De metaverse heeft het potentieel heeft om de bestaande uitdagingen op het gebied van onderwijs en opleiding op afstand aan te pakken. Door een virtuele dimensie toe te voegen aan ons online trainingstraject, kan je trainers (hun avatars) ontmoeten, met hen communiceren en persoonlijke interactie behouden. Je zal ook regelmatig op een bepaald tijdstip in de virtuele ruimte afspreken, voor opvolging, coaching of om meer uitleg vragen aan de trainer.

Naast onze technische focus bieden we ook careercoaching en soft skills trainingen aan. Waarom? Metaverse-avatars ondersteunen bij het aanleren van belangrijke vaardigheden, zoals communicatie, teamwerk, klantenservice en andere people-skills. We zullen een specifieke applicatie genaamd 'Bodyswaps' gebruiken om de mogelijkheid te bieden om een rollenspel met avatars te doen. Dankzij additionele spraakherkenning kun je een gesprek voeren dat zeer nauw aansluit bij een "echt" gesprek zoals bijvoorbeeld: je toekomstige sollicitatiegesprek.

Geïnteresseerd in onze inzichten over de impact van de metaverse op leren? Lees snel meer hierover in onze blog.

Jouw track

Nadat je de infosessie hebt gevolgd, bespreken we je persoonlijk leerpad: heb je al ervaring in IT? Waarom wil je je carrière switchen naar netwerken? Wats je toekomstige jobgoal? Samen met onze career coach en technische coach wordt een leerpad uitgestippeld op basis van jouw noden en doelstellingen. En daarna is de volgende stap eenvoudig: aan de slag!

Jouw leerpadzal zo ingedeeld worden dat je de nodige vaardigheden en kennis zal verkrijgen om junior netwerkingenieur te worden. Je begint je reis met het bestuderen van erkende cursussen van gerenommeerde marktleiders op het gebied van netwerken zoals Cisco. Je krijgt toegang tot ons studieportaal met daarin leermateriaal, presentaties en praktische tutorials. Ondertussen begeleiden onze ervaren instructeurs jou via praktijkgerichte oefeningen die je zullen helpen de nodige vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van netwerk design, troubleshooting en optimalisatie. Je leert ook over de security uitdagingen die komen kijken bij het bouwen en beheren van een virtuele wereld, en hoe u best praktijk kunt implementeren om gebruikers en data veilig te houden.

Het doel

Aan het einde van deze training ben je uitgerust met de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een uitdagende rol als junior netwerk engineer op je te nemen. Dus als je klaar bent om de volgende stap in je carrière te zetten en een netwerk engineer in de Metaverse te worden, meld je dan nu aan voor onze training en maak je klaar om je onder te dompelen in de toekomst van technologie!

Interesse in dit opleidingstraject?

Ben jij diegene die we zoeken? Ben je...

  • IT fanaat? Passie voor technologie? Pruts je graag met computers?

  • Op zoek naar een carrière switch?

  • Werkzoekend en voltijds beschikbaar vanaf eind april?

  • Nederlands sprekend? (Engels en Frans is pluspunt!)

Aanmelden voor de infosessie
Reviews

Echte verhalen van ClimIT'ers

Jeroen S.
Stage infrastructuur

Als iemand me vraagt wat mijn werk is, wil ik antwoorden met een trotse glimlach. En dit is nog maar het begin!

Stijn D.
Stage infrastructuur

Nadat ik moeite had om iets te vinden wat ik echt wilde doen, hielp ClimIT me om mijn interesse in netwerken en cyberbeveiliging nieuw leven in te blazen.

Parcifal A.
Stage infrastructuur

Na 20 jaar in de horeca en de impact van Covid op mijn werk, besloot ik over te stappen op mijn andere passie.

Fenny W.
AWS/restart program

Clim IT heeft me geholpen om een beter inzicht te krijgen in de verantwoordelijkheden en de basiskennis en -vaardigheden die ik nodig heb om een carrière in cloud computing te beginnen.

Switch your career in the metaverse

Together with our partners, we want to create an even more interactive and engaging learning experience for you.
That's why we are the first to launch a training track with this interactive engagement method. 
Curious? Discover how virtual reality can add value to your career switch!

I want to apply